Politic

Dorin Recean a prezentat programul „Spor pentru Moldova”

Premierul Dorin Recean a prezentat programul Spor pentru Moldova, menit să susțină economia și cetățenii. *„Guvernul a identificat resurse suplimentare, cu ajutorul partenerilor noștri europeni, din Statele Unite și din organizațiile internaționale. Vom avea un program bine pus la punct, prin care, pe de o parte, să acordăm asistență și majorări de venituri pentru mai multe categorii de populație, dar și să stimulăm creșterea economică”, a spus Dorin Recean în cadrul unui briefing.

„Guvernul vine cu un pachet de sprijin „Spor pentru Moldova”, în valoare de 1,3 miliarde de lei, cu impact direct pentru 170 de mii de moldoveni. Alte 352 milioane de lei se vor aloca pentru a se acoperi cheltuielile energetice școli, grădinițe, spitale și alte instituții de stat”, a declarat Dorin Recean.

Premierul a anunțat și un suport pentru sănătate. Mai exact creșterea cu 15% a salariilor tuturor lucrătorilor medicali, inclusiv pentru spitalele care nu sunt finanțate de către CNAM. Medicii legiști vor primi salarii majorate cu 22%.

În același timp, profesorii vor primi o plată unică de 5 mii de lei.

„Toți profesorii vor primi 5000 de lei. Cadrele non-didactice vor primi 3000 de lei. Sunt vizați inclusiv lucrătorii din grădinițe”, a menționat Dorin Recean.

Implementarea programului necesită rectificări bugetare, fapt pentru care acesta va fi prezentat săptămâna viitoare pentru aprobare în Parlament.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult