Politic

Tiraspolul anunță că la Chițcani au fost găsite rămășițe de rachetă S300, iar autoritățile constituționale de la Chișinău spun că urmează să verifice informațiile

Rămășițe de rachetă S300 ar fi fost găsite în satul Chițcani din raionul Căușeni, localitate controlată de către regimul separatist din stânga Nistrului. Anunțul a fost făcut de Oleg Beliakov, reprezentantul Tiraspolului în Comisia Unificată de Control, vicepreședinte al Comisiei.

anticoruptie.md
Sursa: anticoruptie.md

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, Daniel Vodă, a comunicat pentru Moldova 1 că la fața locului s-au deplasat observatori militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. La această etapă, nu este clară originea obiectului identificat, și nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acestuia. Autoritățile statului dau asigurări că, în urma verificării faptelor, vor continua să informeze publicul cu privire la acest incident.

*„În jurul orei 1:00, a avut loc o explozie. Drept urmare, unele obiecte au căzut în preajma localității Chițcani. Sunt bucăți de rachetă S-300. Victime nu sunt”, a anunțat reprezentantul Tiraspolului în Comisia Unificată de Control, vicepreședinte al Comisiei, Oleg Beliakov.

Iar Ministerul Apărării, referindu-se la pretinsa rachetă identificată în regiunea transnistreană, informează pe pagina sa de facebook că „la fața locului s-au deplasat observatorii militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. La această etapă, nu este clară originea obiectului identificat și nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acestuia”.

Autoritățile constituționale de la Chișinău au anunțat că urmează să verifice informațiile apărute în spațiul public și că vor veni ulterior cu o reacție.

Citește mai mult