Politic

Fracțiunea BCS vrea moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Daniel Vodă: Argumentele lor sunt declarații politice

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor anunță că va iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, iar la baza acesteia ar urma să stea un șir de probleme economice. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, deputatul BCS Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing. Guvernul califică declarațiile deputaților din opoziție drept politice.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Economia națională se află într-o cădere liberă, agricultura este în prag de faliment. Datoria publică a Republicii Moldova a ajuns cote istorice. Nici în anii 90 nu am avut asemenea cifre. Toți acești bani pe care îi împrumută guvernanții nimeni nu-i va ierta. Toate aceste materiale și analize vor servi drept bază a acelei moțiuni de cenzură pe care am declarat că o vom înainta împotriva Guvernului actual, vot de neîncredere”, a menționat Vlad Batrîncea.

Guvernul califică intenția socialiștilor și comuniștilor de a înainta o moțiune de cenzură și argumentele acestora drept „declarații politice”. Într-un comentariu pentru Moldova 1, purtătorul de cuvânt al premierului, Daniel Vodă, a reamintit că Executivul a lansat programul „Spor pentru Moldova”, care include majorarea salariilor, plăți unice și finanțarea unor proiecte prioritare, iar premierul Dorin Recean a reiterat că guvernarea este alături de cetățeni și are un plan concret pe dimensiunea socială și economică. Potrivit lui Batrîncea, moțiunea de cenzură urmează a fi înaintată la următoarea ședință a Parlamentului.

Citește mai mult