Electorala

CEC i-a dat dreptate Comisiei de circumscripție din Bălți care i-a refuzat Marinei Tauber înscrierea în cursa electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins astăzi sesizarea deputatei Marina Tauber, care a contestat refuzul Comisiei de circumscripție din Bălți de a o înregistra, în calitate de candidat independent, în cursa pentru Primăria municipiului Bălți. Autoritățile electorale din Bălți i-au refuzat lui Tauber înscrierea în cursa electorală pe motiv că politiciana a fost membră a Partidului „Șor", declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională în data de 19 iunie.

„Consiliul electoral are obligația de a emite actul de înregistrare numai în cazul în care candidatul independent intenționează să colecteze semnături prin intermediul unui grup de inițiativă. În prezenta speță contestatarul nu a solicitat grupul de inițiativă. Comisia constată că consiliul electoral Bălți numărul 2 a ales forma admisibilă de finalizare a procedurii administrative la cererea contestatorului”, a menționat Ludmila Lupașco, membră a CEC.

Citește mai mult