Politic

Maia Sandu, întrevedere cu ministrul francez al Apărării: Sprijinul Franței va ajuta Republica Moldova să fie mai rezilientă la provocări

Relațiile Republicii Moldova cu Franța și întărirea capacităților de apărare în contextul agresiunii militare a Rusiei în Ucraina au fost discutate de președinta Maia Sandu și ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu.

Președinția Republicii Moldova
Sursa: Președinția Republicii Moldova

„Șefa statului a remarcat că este prima vizită a unui ministru de apărare din Franța, fapt care demonstrează nivelul înalt de încredere între țările noastre. Președinta i-a mulțumit ministrului Lecornu pentru pentru sprijinul puternic oferit de țara sa în parcursul european, dar și pentru susținerea acordată la întărirea securității și apărării naționale”, se arată în comunicatul Președinției.

Maia Sandu a menționat că în contextul războiului de la hotar, sprijinul Franței în domeniul securității va ajuta Republica Moldova să fie rezilientă la provocări și să contribuie la construcția unei Europe mai puternice și unite.

Președinta a menționat că Franța este un prieten de nădejde, și Republica Moldova prețuiește această prietenie, care impulsionează progresul și consolidarea democrației.

Un document de intenție privind consolidarea dialogului dintre Republica Moldova și Republica Franceză în domeniul apărării a fost semnat astăzi la Chișinău. Acesta va contribui la asigurarea securității statului, precum și la modernizarea sectorului de apărare al țării noastre. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi, într-un briefing comun cu ministrul Forțelor Armate ale Republicii Franceze, Sébastien Lecornu, aflat în vizită la Chișinău. La rândul său, oficialul francez a menționat că Franța va susține Republica Moldova în sectorul de apărare, inclusiv în gestionarea crizelor.

Citește mai mult