Regional

Ialoveni: În cadrul unei întâlniri cu președinta Maia Sandu, locuitorii din satul Țipala i-au vorbit șefei statului despre schimbările la care se așteaptă

Necesitatea unor proiecte de infrastructură comunitară cum ar fi asigurarea cu apă potabilă și sistem centralizat de canalizare a fost subiect de discuție în cadrul vizitei președintei Maia Sandu în câteva localități din raionul Ialoveni. În timpul întâlnirilor cu sătenii, șefa statului a trecut în agendă principalele probleme cu care se confruntă oamenii.

Locuitorii din Țipala au menționat că datorită autorităților centrale și a sprijinului din partea Uniunii Europene în sat au fost realizate mai multe proiecte sociale. Cu toate acestea, spun oamenii, mai sunt multe probleme de rezolvat.

„S-a vorbit despre toate problemele. Sperăm la mai bine să fie în țară, să se termine toate problemele.”;

„Drumurile s-au făcut, mai trebuie reparație prin sat dar până când totul este bine.”;

În cadrul întâlnirii, oamenii au avut ocazia să vorbească despre cele mai stringente problemele cu care se confruntă.

„Sunt rețineri de salarii cu lunile în diferite ramuri. De exemplu lucrez la Cale Ferată, astăzi noi avem 26 septembrie, sfârșit de lună iar ultimul salariu am primit pe luna iunie.”

„M-a pus să fac vreo trei proiecte de 1500- 2000 de lei tot nu am înțeles până la urmă de ce, dar acum am zis să-mi spună cât mă costă gazul și au zis de la 30 până la 40 mii de lei.”

În cadrul vizitei, Maia Sandu le-a vorbit sătenilor despre principalele obiective ale Republicii Moldova: reforma justiției, combaterea corupției și fortificarea economiei.

„Ca să putem să creștem mai mult mai ales pensii dar și salarii trebuie să avem o economie mai puternică și aici lucrurile stau mai prost pentru că noi avem mai puțini oameni care lucrează în Republica Moldova, care să contribuie și la fondul social dar și la bugetul statului”, a menționat șefa statului.

În satul Țipala din raionul Ialoveni trăiesc peste 4000 de oameni.

Citește mai mult