Politic

Maia Sandu va merge în Portugalia. Moldovenii stabiliți acolo sunt invitați la discuții

Șefa statului Maia Sandu va efectua o vizită în Portugalia. În acest context, președinta a invitat concetățenii noștri stabiliți acolo la o discuție programată pentru 2 octombrie. Întâlnirea, mai spune Maia Sandu, va avea loc la Porto Salvo.

Recent, și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a fost la Lisabona, unde a discutat despre relațiile bilaterale dintre țările noastre și a relatat punctual despre progresele Republicii Moldova în procesul de integrare în marea familie europeană.

La întrevederea cu ministrul Afacerilor Externe al Portugaliei, João Gomes Cravinho, oficialii au vorbit despre modalitățile prin care Republica Moldova poate fi susținută în continuare, atât pe calea reformelor, cât și pe calea aderării la Uniunea Europeană. Ministrul Nicu Popescu a exprimat, de asemenea, dorința noastră de a fortifica relațiile politice, economice, comerciale și culturale și am semnat două acorduri, unul economic și altul în domeniul educației, de care vor beneficia cetățenii ambelor state. A fost subliniat rolul important al comunității moldovenilor stabiliți în Portugalia în apropierea dintre cele două țări, comunitate care păstrează legături puternice cu Republica Moldova.

La începutul lunii septembrie, președinta Maia Sandu a declarat pentru Radio Moldova că, până la sfârșitul acestui an, va efectua mai multe vizite în țările Uniunii Europene pentru a discuta cu partenerii europeni și a consolida susținerea lor politică pentru inițierea negocierilor de aderare la UE.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult