Politic

Dorin Recean propune președintei numirea unui nou ministru al Finanțelor

Prim-ministrul Dorin Recean a propus președintei Maia Sandu numirea lui Petru Rotaru în funcția de ministru al Finanțelor.

Potrivit șefului Executivului, Petru Rotaru cunoaște bine sistemul finanțelor publice și a demonstrat un rezultat bun în activitatea sa în calitate de șef al Serviciului Fiscal de Stat.

„Vreau să-i mulțumesc Veronicăi Sirețeanu pentru eforturile depuse în asigurarea și gestionarea finanțării corespunzătoare a politicilor guvernării. Împreună vom continua să lucrăm pentru a asigura stabilitatea financiară și pentru a promova dezvoltarea economică a țării”, a spus Dorin Recean.

Dacă președinta va accepta candidatura, atunci Petru Rotaru va exercita funcția de ministru al Finanțelor, în legătură cu plecarea în concediu de maternitate a Veronicăi Sirețeanu.

Petru Rotaru este în prezent șeful Serviciului Fiscal de Stat, fiind numit în această funcție la 30 martie curent. Anterior el a activat în domeniul financiar fiscal începând 2006, atât în sectorul privat, cât și în sectorul public, inclusiv, în anii 2010-2012 a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni.

Petru Rotaru a absolvit facultatea Finanțe la ASEM. Totodată, deține și un master în Drept financiar fiscal la aceeași instituție.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult