Social

ANRE anunță scăderi de prețuri la carburanți

În următoarele trei zile, prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, stabilite de ANRE, vor atinge 26,38 lei/litru - pentru benzina COR 95, în scădere cu 17 bani, și 24,65 lei/litru - pentru motorina standard, cu 3 bani mai puțin.

Foto-simbol
Sursa: Foto-simbol

În perioada de referință, benzina COR 95 a înregistrat o ieftinire cu 0,52 lei/litru, iar motorina standard cu 0,18 lei/litru.

În pofida prognozelor pesimiste pe fundalul reducerii producției de țiței de către Arabia Saudită și Rusia, precum și interdicției Moscovei asupra exporturilor de motorină și benzină, săptămâna curentă s-a caracterizat printr-o scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la carburanți, notează ANRE.

Cu toate acestea, experții și traderii internaționali sunt tot mai îngrijorați de evoluția prețului la motorină, producția căreia nu ține pasul creșterii cererii sezoniere. În cadrul ultimei sesiuni bursiere, motorina a ajuns să fie comercializată cu 80 $/tona mai scump decât benzina.

Citește mai mult