Social

Radarul Armatei Române a detectat o posibilă dronă rusească în municipiul Galați

Ministerul Apărării Naționale (MApN) din România a alertat, vineri seara, în urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Galați, inforemază Agerpes.

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22,38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați”, informează un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv.

Potrivit Radio România Actualități, zeci de efective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență au reluat în această dimineață căutările pe un câmp aflat la aproximativ 1 km distanță de ieșirea din municipiul Galați spre Brăila. Autoritățile caută fragmente de drone care este posibil să fi căzut noaptea trecută. Cercetările au început în timpul nopții, după ce gălățenii au primit un mesaj RO-ALERT, iar o persoană a sunat la 112 și a spus că un obiect a căzut din aer pe un teren din apropierea Galațiului.

Până la această oră, reprezentanții ISU nu au găsit nimic. Reamintim că noaptea trecută și sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național. Potrivit Ministerului Apărării, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective de pe teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult