Social

Ziua de 2 octombrie - declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță

2 octombrie a fost declarată zi de doliu Național în Republica Moldova, în legătură cu trecerea în neființă prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, scriitor care a contribuit esențial la dezvoltarea literaturii, artei și culturii naționale. Decretul a fost semnat de președinta Maia Sandu. Potrivit instituției Prezidențiale, la ora 12.00, se va cinsti memoria scriitorului Ion Druță, prin păstrarea unui moment de reculegere

În această zi, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova. Autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

În ziua de 2 octombrie 2023, furnizorul public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” va difuza programe din arhiva companiei realizate în baza operelor scriitorului Ion Druță.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult