Social

Maia Sandu: „Vreau să ne unească misiunea noastră de a crește copii împliniți și apți să-și construiască un viitor fericit”

Autoritățile își doresc ca educația copiilor din Republica Moldova să devină o prioritate la nivel național, a declarat președinta Maia Sandu la ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2023. Calitatea vieții în deceniile următoare, calitatea sistemului medical, a tuturor serviciilor statului, inclusiv calitatea clasei politice depind de calitatea educației pe care o oferim azi, a mai menționat președinta.

*„Vreau să ne unească misiunea noastră de a crește copii împliniți și apți să-și construiască un viitor fericit. Calitatea vieții în deceniile următoare, calitatea sistemului medical, a tuturor serviciilor statului, a justiției, a mediului înconjurător, a stării economiei, a administrației centrale și locale, inclusiv calitatea clasei politice depind de calitatea educației pe care o oferim azi. Iar voi, dragi profesori, sunteți în prima linie a acestui efort. Voi sunteți puntea spre viitor al fiecărui elev, de voi depinde ce învață copiii, dar și cum se simt copiii. Ei învață ce văd la noi - dacă văd empatie, rezistență în fața provocărilor, gândire critică, vor dezvolta anume aceste abilități și le vor transmite generațiilor următoare”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a amintit că pe 7 octombrie se va desfășura Forumul Național al Cadrelor Didactice. Discuțiile se vor axa pe situația actuală din sistemul de învățământ național și pe identificarea soluțiilor la schimbările accelerate din lume.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult