Politic

Josep Borrell s-a întâlnit, la Chișinău, cu șefa statului. Discuțiile au vizat progresele înregistrate de Republica Moldova în drumul său către UE

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, s-a întâlnit vineri, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Oficialii au reafirmat importanța relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Discuțiile au vizat progresele înregistrate de Republica Moldova în drumul său către UE, se arată într-un comunicat al Delegației Uniunii Europene în țara noastră.

Înaltul Reprezentant a remarcat dedicarea guvernului față de reforme, subliniind în același timp încrederea sa în capacitatea instituțiilor moldovenești de a continua să abordeze efectele secundare ale agresiunii rusești împotriva Ucrainei.

Josep Borrell subliniat importanța cooperării în curs de desfășurare în domeniile securității și apărării, evidențiind recenta înființare a Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova (MPUE).

„Misiunea lucrează deja în strânsă cooperare cu partenerii săi moldoveni pentru a consolida sectorul de securitate al țării. UE va continua să fie solidară cu Republica Moldova și să o sprijine pe calea reformelor sale”, se mai arată în comunicat.

La Chișinău, Înaltul Reprezentant Borrell și ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, au semnat Acordul între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind statutul Misiunii de Parteneriat a UE în Republica Moldova (MPUE).

Delegația UE în Moldova
Sursa: Delegația UE în Moldova
Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult