Social

Ministerul Culturii a anunțat programul funeraliilor scriitorului Ion Druță

Ministerul Culturii a publicat programul funeraliilor prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță. Acesta a fost elaborat în conformitate cu testamentul scriitorului, pentru a-i aduce un ultim omagiu, notează instituția într-un comunicat.

Astfel, pe 2 octombrie, va avea loc ceremonia funerară la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Chișinău. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face între orele 09:00 - 11:00. Ulterior sicriul cu corpul neînsuflețit va fi transportat la Soroca, unde va avea loc și slujba religioasă.

La ora 14:00 Ion Druță va fi înmormântat la Lumânarea Recunoștinței.

Totodată, Ministerul Culturii anunță că va omagia memoria și contribuția maestrului Ion Druță la dezvoltarea literaturii și culturii române, prin organizarea a unei serii de evenimente speciale, inclusiv o expoziție retrospectivă, spectacole teatrale și publicarea unei ediții aniversare a operei sale.

Pe 2 octombrie, Compania „Teleradio-Moldova” va difuza programe din arhiva companiei, realizate în baza operelor scriitorului Ion Druță.

Amintim că în ziua înmormântării lui Ion Druță, în Republica Moldova va fi zi de doliu Național. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu.

Scriitorul și dramaturgul moldovean Ion Druță s-a stins din viață pe 28 septembrie, la Moscova. În testamentul său, care a fost făcut public, scriitorul a menționat că își dorește să fie înmormântat la Soroca, la Lumânarea Recunoștinței, monument pentru care și-a dedicat 16 ani din viață.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult