Sport

Ajutor de peste Prut pentru olimpicii moldoveni

Sportivii moldoveni se vor putea pregăti împreună cu cei români de Jocurile Olimpice de la Paris. Ei vor participa la cantonamente și turnee comune, fapt confirmat la reuniunea Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova cu forul similar din România.

Legendele sportului românesc, Ana Maria Brânză, Mihai Covaliu și Marian Drăgulescu, au venit la Chișinău pentru a discuta acest subiect dar și altele cu Nicolae Juravschi și membrii CNOS.

"Bazele noastre sportive sunt deschise și cred că este în beneficiul tuturor sportivilor. Înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo am avut nevoie de parteneri de sparring, dar atunci erau alte condiții, așa că mi se pare important să se conlucreze, să existe această colaborare." a spus Ana Maria Brânză.

"Suntem vecini, vorbim aceeași limbă. De ce să nu ne susținem reciproc, atât în pregătire cât și în competiții?" a afirmat Marian Drăgulescu.

"Împreună putem califica și mai mulți sportivi la Jocurile Olimpice pentru o reprezentarea cât mai bună a celor două țări și a celor două comitete olimpice." a declarat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

La momentul actual, România are 60 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, iar Republica Moldova doar 6. Ana Maria Brânză, Mihai Covaliu și Marian Drăgulescu, campioni și vicecampioni olimpici, au transmis mesaje pentru sportivii moldoveni care vor evolua vara viitoare în capitala Franței.

"Îmi place să spun că atât timp cât ești acolo, înseamnă că ai o șansă și ai face bine să profiți de ea. Dragi sportivi, aveți încredere în șansa voastră, în munca voastră. Secretul succesului pe care l-am descoperit în peste 20 de ani este munca continuă, determinarea, ambiția și pasiunea." a spus Ana Maria Brânză.

"Să muncească mult, să-și dorească mult și să lase deoparte toate neajunsurile și obstacolele, să găsească soluții ca să-și atingă obiectivele." a afirmat Marian Drăgulescu.

Cu 9 luni rămase până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris, Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova nu are timp de pierdut.

"Suntem în căutari pentru a asigura lotul cu echipament sportiv, produse de refacere și multe altele. Este nevoie de surse financiare. Suntem în discuții cu agenți economici din Republica Moldova, care sunt deja și pe piața română." a spus președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Canotorii Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu, luptătoarele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita, dar și arcașul Dan Olaru sunt cei 6 sportivi moldoveni care și-au asigurat prezența la Jocurilor Olimpice de la Paris. Alți sportivi, precum judocanul Denis Vieru și atletul Serghei Marghiev sunt ca și calificați.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult