Sport

Sezon de coșmar pentru Ajax

Sezonul de coșmar al lui Ajax Amsterdam continuă. Cea mai titrată echipă de club din fotbalul Țărilor de Jos a ajuns pe locul 17 și penultimul în clasamentul campionatului național. Asta - după înfrângerea suferită în meciul spectaculos de pe terenul lui FC Utrecht, scor 3:4.

Ryan Flamingo a marcat pentru gazde în prima repriză, însă adevăratul show a început după pauză. Mike van der Hoorn a dublat avantajul lui FC Utrecht, însă "lăncierii" și-au revenit și în doar 3 minute au înscris două goluri, egalând. Mijlocașul islandez Kristian Hlynsson a fost de fiecare dată la finalizare.

Ajax a obținut apoi un penalty, transformat fără emoții în gol de Steven Bergwijn. Era deja 3-2 pentru gruparea din Amsterdam, însă FC Utrecht nu a fost de acord cu un asemenea scenariu. Întâi Jens Toornstra a egalat, iar în minutul 90 gazdele au dat lovitura de grație, prin Oscar Fraulo.

Ajax a înregistrat patru înfrângeri în 7 meciuri jucate în Eredivisie. Trupa lui Maurice Steijn este pe locul 17 în clasament, cu 5 puncte acumulate, dar are jucate cu două meciuri mai puțin decât majoritatea echipelor din campionat.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult