Sport

Concurență acerbă la campionatul de ciclism al municipiului Chișinău

Peste 70 de cicliști au concurat la campionatul municipiului Chișinău, una dintre cele mai importante competiții organizate de federația de profil pentru promovarea în Republica Moldova a acestui gen de sport foarte accesibil. Traseul a fost pregătit pe strada Albișoara, iar sportivii au evoluat la categoriile de vârstă „copii”, „cadeți”, „juniori”, „elită” și „masters”.

Cei mai buni au fost decorați la final cu cupe, diplome și cu premii în valoare de la 300 până la 1500 de lei. În categoria "juniori", campion a devenit Ilie Novicov.

"O victorie mică, dar care mă motivează mult să obțin performanțe, să continui să mă antrenez și să câștig curse." a spus Ilie Novicov.

În concursul categoriei "elită", pe primul loc s-a clasat Nichita Degtiariov.

"A fost o luptă grea pentru victorie, nu am crezut că îi voi depăși pe toți adversarii. Am câștigat la limită și sunt foarte fericit. În cursele precedente, mereu am fost aproape de victorie, am fost pe podium, dar de fiecare dată ratam de puțin primul loc. Și iată că visul meu a devenit realitate..." a afirmat Nichita Degtiariov.

În categoria "masters", în care au concurat cei mai experimentați cicliști, a triumfat Dumitru Naumov.

"În prima jumătate a cursei mi-a fost foarte greu. Am încercat să mă desprind de adversari mai devreme, dar abia pe la mijlocul cursei am simțit că e momentul potrivit și am reușit să o fac." a spus Dumitru Naumov.

"Acești băieți sunt eroii orașului. Avem banner, steagul nostru, imnul nostru. Totul este important pentru a-i motiva pe sportivi să continue să participe la competiții." a declarat președintele Federației de Ciclism din Republica Moldova, Igor Șorin.

Federația de Ciclism din Republica Moldova mai are planificate două turnee până la sfârșitul acestui an, ambele - în luna noiembrie: campionatul de biciclete de munte și cel de BMX.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult