Politic

„Șansă”, scos din cursa electorală. Recean: Rusia nu poate interveni cu tancuri, ci cu bani murdari

Partidul „Șansă” a fost scos din cursa electorală. Comisia pentru Situații Excepționale a decis să excludă formațiunea din alegeri din cauza legăturilor cu regimul de la Kremlin și Ilan Șor, care continuă să facă politică din Israel, în timp ce este condamnat în Republica Moldova la 15 ani de închisoare. Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat într-un briefing la sediul Guvernului că decizia este motivată de războiul hibrid al Rusiei contra Republicii Moldova.

Captură Privesc.eu
Sursa: Captură Privesc.eu

„Federația Rusă nu poate intra astăzi cu tancuri în Republica Moldova, așa cum a intrat în Ucraina. În schimb, intră cu crimă organizată finanțată din plin cu zeci de milioane de euro - bani murdari care să corupă justiția, să corupă funcționari publici, să finanțeze atacuri cibernetice, să submineze instituțiile statului, să corupă politicul, să distrugă sistemul electoral, să dezinformeze și să facă un război informațional aici”, a declarat într-o conferință de presă la Guvern prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit prim-ministrului Dorin Recean, peste un miliard de lei ar fi introdus Rusia prin scheme tenebre în Republica Moldova pentru a finanța acțiuni subversive și partide politice.

„Vedem un război hibrid cu tot arsenalul. Statul Republica Moldova are sarcina și are obligația să curme aceste tentative de a semăna haos și panică prin banditism. Noi vorbim de o provocare mult mai serioasă, un plan care vrea să deturneze procesul democratic și să submineze democrația. Schema lucrează și este menită să lucreze în câteva etape. A început încă de anul trecut, în vara anului trecut, cu o sumedenie de atacuri cibernetice, alerte false. Obiectivul era să blocheze sistemele noastre, să bage țara în întuneric și, evident, să tensioneze societatea și să inducă un sentiment de anxietate. Noi am reușit și i-am oprit”, a spus Dorin Recean.

Guvernul Republicii Moldova, ședința CSE
Sursa: Guvernul Republicii Moldova, ședința CSE

Așadar, în toate buletinele de vot, va fi aplicată în dreptul candidaților desemnați de Partidul „Șansă” ștampila RETRAS.

Radu Osipov

Radu Osipov

Autor

Citește mai mult