Sport

Un meci cât o finală! Declarațiile "tricolorilor" înaintea meciului cu Albania

Se apropie momentul adevărului pentru "tricolori"! Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova va disputa vineri meciul crucial cu Albania din preliminariile EURO-2024. Fotbaliștii și selecționerul Sergiu Cleșcenco au dezvăluit că au în fața cea mai mare provocare a carierei.

fmf.md
Sursa: fmf.md

Cu două victorii în meciurile rămase "tricolorii" noștri se califică sigur pentru turneul final al Campionatului European. Însă funcție de jocul rezultatelor, le poate deveni suficientă o victorie și o remiză. Mai întâi de toate, pentru ca visul să devină realitate, echipa națională a Republicii Moldova este aproape obligată să bată Albania.

"O să dăm toate puterile, toate le vom lăsa în teren. Înțelegem foarte bine că mai bine murim pe teren, decât să lăsăm să se decidă totul în ultima partidă cu Cehia. Toți înțeleg că meciul de mâine e ca o finală pentru noi.", a declarat selecționerul Sergiu Cleșcenco

"Da, e meci foarte important, dar nu vrem să luăm asupra noastră această presiune impusă de presă, dar și microbiștii din Republica Moldova. E adevărat că nu a fost așa ceva în istorie, dar noi vrem doar să ieșim să dăm totul, să câștigăm orice duel. Mi se pare că Albania este cel mai puternic adversar din grupă. Am simțit acest lucru în meciul direct de la Tirana. Noi știm ce avem de făcut și vom da tot ce avem mai bun și, după, vom vedea unde vom fi.", a menționat căpitanul Vadim Rață

Începând cu anul 1995, Repubica Moldova și Albania s-au întâlnit în 6 partide directe. Albanezii au obținut 5 victorii, un meci încheindu-se la egalitate.

Cel de-al 7-lea meci direct se va disputa vineri seara, de la ora 19:00, pe stadionul Zimbru din Chișinău, și va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul național de televiziune Moldova 1.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult