Electorala

Turul doi la Comrat: Oamenii de aici spun că viitorul primar trebuie să-și îndeplinească promisiunile

Locuitori din zece localități din autonomia găgăuză au ieșit astăzi la vot, în turul doi, să-și aleagă primarii. În alte trei localități din regiune s-au desfășurat alegeri repetate. La Chioselia Rusă și Cotovscoe alegerile ar putea fi declarate, din nou, nevalide, din cauza prezenței scăzute la vot. La Comrat, rata de participare la vot a trecut de pragul de validare. Oamenii de aici spun că viitorul primar trebuie să-și îndeplinească promisiunile.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Noi credem doar în bine. Cine nu ar fi, le dorim multă putere, pricepere, răbdare și doar înainte.”;

„Sperăm că viitorul primar, pe cine n-ar alege cetățenii, va lucru pentru oraș, va continua toate proiectele care au fost începute, care vor fi. Despre probleme, oamenii vorbesc doar despre drumuri, apeduct și canalizare, mai ales sistemul de epurare.”;

„Trebuie să lucreze. Viitorul primar trebuie să lucreze, dar nu doar să vorbească. A promis, să facă.”;

„E frig. Să ne dea gaz mai ieftin, să ne ofere ajutoare.”;

„Cred că-i în puterile Primăriei să schimbe situația economică, să reabiliteze drumurile.”

Turul doi s-a mai desfășurat la Vulcănești, Baurci, Beșghioz, Cioc-Maidan, Cișmichioi, Copceac, Etulia, Ferapontievca și Svetlîi. La Chirsova, unde pe 5 noiembrie au participat mai puțin de o pătrime din numărul de persoane înscrise în listele electorale, de data aceasta rata de participare de 20% a fost atinsă. Iar la Chioselia Rusă și Cotovscoe pare că cetățenii au decis să boicoteze alegerile pentru consiliile locale. În cele două sate au ieșit la vot doi și, respectiv, puțin peste 20 alegători. Refuzul acestora de a ieșit la vot, cel mai probabil, ar fi determinat de faptul că în aceste două sate, înainte de primul tur, au fost excluși candidații la funcția de primar de la Partidul "Șansă". De altfel, și unicii înscriși în cursă. Formațiunea a fost scoasă din alegeri din cauza legăturilor tenebre cu oligarhul Șor și regimul Putin.

Citește mai mult