Politic

O delegație a R.Moldova va discuta la Bruxelles următorii pași de aderare la Uniunea Europeană

O delegație lărgită din cadrul Guvernului Republicii Moldova întreprinde o vizită la Bruxelles pentru a discuta următorii pași de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Din componența delegației fac parte ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu, precum și reprezentanți ai MAEIE, Ministerului Finanțelor și Cancelariei de Stat.

MAEIE
Sursa: MAEIE

„După recomandarea Comisiei Europene, astăzi, întreprind o vizită de lucru la Bruxelles, într-un format lărgit, împreună cu colegii din cadrul MAEIE, Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor, pentru a discuta următorii pași în procesul nostru de aderare la UE. La Bruxelles, vom avea întrevederi cu mai mulți oficiali europeni, dar și cu Gert-Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și extindere al UE, cu care vom discuta acțiunile pe care trebuie să le întreprindem până în martie 2024”, a scris Nicu Popescu pe canalul său de Telegram.

În raportul său privind extinderea Uniunii Europene prezentat pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat lansarea negocierilor de aderare la UE pentru Republica Moldova și Ucraina.

Autoritățile de la Chișinău speră la o decizie favorabilă în decembrie la summitul Consiliului European, menționând că Republica Moldova a îndeplinit în proporție de 94% angajamentele asumate în iunie 2022 la primirea statutului de țară candidată la aderare.

Potrivit președintei Maia Sandu, Republica Moldova trebuie să devină membră a UE până în anul 2030, acesta fiind un obiectiv real.

Citește mai mult