Social

Încălcări la frontieră: Polițiștii au documentat 180 de persoane și au aplicat amenzi de peste 175.000 lei timp de o săptămână

Amenți în valoare de peste 175.000 de lei au fost aplicate d e polițiștii de frontieră în urma încălcărilor înregistrate și documentat la hotarul Republicii Moldova. Acestea vizează în special încălcarea frontierei și regimului de frontieră, traficul ilicit de bunuri și nerespectarea regulilor de circulație.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova
Sursa: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Totodată, Poliția de Frontieră anunță că pe parcursul săptămânii trecute a interzis intrarea în Republica Moldova pentru 170 de cetățeni străini și 48 de mijloace de transport.

Potrivit unui comunicat al autorității de frontieră, au fost declanșate 242 de consemne, dintre care nouă consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 233 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 319 533 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 84 795 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați și PTF comun Palanca .

Ofițerii de la Linia Verde au primit circa 650 apeluri de la cetățeni cu referire la situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Citește mai mult