Politic

Parlamentul Republicii Moldova va intensifica relațiile de cooperare cu legislativul din Norvegia

Asistența oferită de Norvegia în campania națională de protecție a mediului și împădurire, situația din regiune, lupta cu războiul hibrid, dar și atragerea investițiilor în domeniul energiei regenerabile au fost principalele subiecte discutate de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul întrevederii cu parlamentarii norvegieni, care efectuează o vizită la Chișinău.

În cadrul discuțiilor, oficialii au convenit să intensifice cooperarea la nivel de parlamente, grupuri de prietenie și comisii de profil.

„Fiind în plin proces de armonizare a legislației suntem interesați în a primi expertiză în domenii prioritare precum întărirea capacităților instituționale, reforma justiției, securitate energetică. Publicarea raportului Comisiei Europene, care recomandă statelor membre ale Uniunii Europene inițierea negocierilor cu Republica Moldova, confirmă efortul nostru de a realiza aceste reforme serioase”, a declarat Igor Grosu.

Șeful Legislativului a precizat că votul cetățenilor în ultimele 3 scrutine electorale arată clar că viitorul Republicii Moldova este european.

Parlamentarii norvegieni au avut o întrevedere comună cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, dar și cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

Amintim că, în perioada 19-21 noiembrie, Parlamentul Republicii Moldova găzduiește delegația Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei. Deputații norvegieni vor avea întrevederi cu președintele Maia Sandu, dar și cu premierul Dorin Recean.

Citește mai mult