Social

Italia va acorda Republicii Moldova zece milioane de euro pentru compensarea facturilor la energie

Italia va acorda Republicii Moldova zece milioane de euro pentru compensarea facturilor la energie, programul de instalare a contoarelor inteligente de energie electrică și pentru măsuri de eficiență energetică. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi la Guvern, de către ambasadorul Italiei, Lorenzo Tomassoni, și Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova.

facebook/ UNDP Moldova
Sursa: facebook/ UNDP Moldova

Ambasadorul a subliniat că, de la începutul războiului de agresiune împotriva Ucrainei și a războiului hibrid împotriva Republicii Moldova, Italia susține Chișinăul atât politic, cât și financiar.

„De la începutul războiului de agresiune împotriva Ucrainei și a războiului hibrid al Rusiei împotriva Moldovei, noi susținem Chișinăul politic, la fel și prin contribuții financiare și bunuri umanitare. Îmi pare bine să semnez cu PNUD, în prezența prim-ministrului și a miniștrilor Energiei și Muncii un acord de zece milioane de euro pentru necesitățile celor mai vulnerabile familii”, a menționat ambasadorul Italiei, Lorenzo Tomassoni.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a mulțumit poporului și autorităților italiene pentru sprijin.

„O parte din acest sprijin vine să investească în dezvoltare, să investească în elemente care ne vor permite pe viitor să reducem povara pe consumatori, nu din contul prețurilor mai joase sau mai mici, dar din contul eficienței și din contul posibilității de a integra mai multă energie regenerabilă în rețea.”

Citește mai mult