Social

Încă mai mâncăm plăcinte cu grăsimi vegetale în loc de brânză de vaci ca umplutură

În urma a 75 de controale realizate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, aproximativ 35% dintre operatori încă mai folosesc compuși pe bază de grăsimi vegetale și animale, substituind astfel brânza proaspătă de vaci.

imagine-simbol
Sursa: imagine-simbol

Totuși, cifra este în scădere față de luna februarie curent, când 80% dintre unitățile de producție a plăcintelor recurgeau la aceste practici. Inspectorii au întocmit 25 de procese-verbale, iar valoarea totală a amenzilor se ridică la 175 mii de lei.

Consumatorii sunt îndemnați să citească cu atenție etichetele produselor alimentare și să solicite informații detaliate de la comercianți.

În cazul unor nereguli, oamenii pot sesiza subdiviziunile teritoriale ANSA (zoom 022-511-511) sau să apeleze la numărul afișat pe ecran.

Citește mai mult