Economic

BNM a lansat un concurs de design pentru simbolul leului moldovenesc. Ce premii sunt puse la bătaie

Banca Națională a Moldovei a lansat un concurs de design pentru simbolul leului moldovenesc, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la introducerea monedei naționale.

Concursul este destinat studenților și profesioniștilor din domeniul designului grafic, care sunt încurajați să-și exprime viziunea individuală asupra simbolului leului moldovenesc.

„Pentru orice stat independent, apariția monedei naționale înseamnă un important moment istoric. Pentru Republica Moldova, aceasta a însemnat și un prim pas spre economia de piață, spre primele reforme economice, primele expresii ale unei politici monetare independente. Astăzi, leul moldovenesc este o monedă puternică în regiune, iar Banca Națională dispune de experiența necesară, ca să-i asigure rezistența și să mențină sectorul bancar stabil și de încredere”, a menționat guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

Concursul este organizat în perioada 29 noiembrie 2023 - 1 mai 2024, iar rezultatele acestuia vor fi făcute publice pe 4 iunie 2024, de Ziua lucrătorului bancar. Autorii celor mai originale proiecte vor fi identificați de o comisie formată din reprezentanți ai BNM, Comisiei Naționale de Heraldică și/sau specialiști din domeniile cultură, istorie, știință. În cadrul concursului, vor fi desemnați cel mult cinci învingători, care vor fi premiați cu moneda comemorativă și jubiliară de argint „Brandul de țară „Pomul vieții” emisă de Banca Națională a Moldovei.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult