Electorala

Locuitorii satului Aluatu, raionul Taraclia, nu și-au putut alege primarul

UPDATE 21:45 La ora 21:00, s-a încheiat procesul de votare în satul Aluatu, raionul Taraclia unde duminică a avut loc turul doi pentru alegerea primarului din localitate. Conform rezultatelor preliminare, la alegeri au participat doar 79 de persoane, sau 10,69 la sută din numărul alegătorilor incluși în listele electorale, iar pentru ca alegerile să fie valabile era necesară o prezență de cel puțin 20% dintre alegători sau 154 de persoane.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, cele mai multe voturi - 52 - le-a obținut candidatul Partidului Schimbării, Elena Celac.

În cazul în care alegerile vor fi declarate nevalabile, Comisia Electorală Centrală va dispune organizarea, în termen de 2 săptămâni, a votării repetate în baza acelorași date din listele electorale, cu aceleași candidaturi și aceleași consilii și birouri electorale.

UPDATE 18:05 Către ora 18:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 77 de alegători, ceea ce reprezintă 10,04% (41 de bărbați și 36 de femei). Alegătorii sunt așteptați la urnele de vot până la ora 21:00.

UPDATE 15:05 Până la ora 15:00 au votat 55 de persoane sau 7,2% din alegători.

UPDATE 12:05 Către ora 12:00, a fost înregistrată o participare de 4,69% (36 de alegători). Procesul de vot decurge fără incidente.

UPDATE 9:05 Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare în satul Aluatu, raionul Taraclia, se desfășoară în regim normal. Până la ora 09:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 6 alegători sau 0,78% din cei înscriși în listele electorale.

Amintim că, în urma alegerilor locale generale din 5 noiembrie, s-a constatat că în 8 localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decât ¼ din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia.

După desfășurarea votării repetate pe data de 19 noiembrie, în această localitate niciunul dintre candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, pentru a fi ales din primul tur.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult