Social

Război în Ucriana // Portul Izmail, lovit de drone, o persoană a fost ucisă

Portul Izmail de pe malul ucrainean al Dunării a fost din nou ținta atacurilor rusești cu drone, scrie presa din Ucraina. O persoană și-a pierdut viața după ce furgoneta în care se afla a fost lovită, a anunțat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, transmite Digi24.ro.

Rusia a lansat miercuri atacuri împotriva a 11 regiuni din Ucraina, ucigând o persoană și rănind cel puțin alte opt, potrivit rapoartelor oficialilor regionali de joi dimineață, scrie Kyiv Independent. Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a raportat că infrastructura portului dunărean din Izmail a fost atacată, ucigând un șofer de furgonetă în apropierea unui depozit.

În regiunea Donețk, atacurile rusești au rănit două persoane în Avdiivka, una în Andriivka și alta în Nelipivka, a raportat Administrația militară a regiunii Donețk.

Loviturile rusești asupra satului Podoly din districtul Kupiansk din regiunea Kharkiv Oblast au rănit două femei în vârstă de 58 și 49 de ani, a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov.

Două persoane au fost rănite în urma unor lovituri cu rachete rusești asupra zonei Seredyna-Buda din regiunea Sumy, a raportat administrația militară regională. Regiunile Cernihiv, Dnipropetrovsk, Herson, Lugansk, Mikolaiv, Khmelnițki și Zaporojie au fost, de asemenea, atacate, dar oficialii locali nu au raportat victime.

Apărarea ucraineană a doborât 15 din cele 18 drone-kamikaze Shahed lansate de Rusia în cursul nopții, vizând în principal regiunile Odesa și Khmelnițki.

Citește mai mult