Regional

Ajutor umanitar pentru familiile cu mulți copii din Comrat

26 de familii cu mulți copii din Comrat au primit ajutoare umanitare de la organizațiile Crucea Roșie din Republica Moldova și Semiluna Roșie, din Turcia. Este vorba despre îmbrăcăminte și încălțăminte pentru familiile care au între patru și nouă copii. Acesta nu este primul lot pe care organizațiile îl oferă locuitorilor nevoiași din Comrat în cooperare cu autoritățile locale.

Societatea de Cruce Roșie Moldova
Sursa: Societatea de Cruce Roșie Moldova

Organizațiile au stabilit în prealabil, în comun cu angajații Direcției sociale din Comrat, mărimile la hăinuțe și încălțăminte pentru copii.

„Locuim în Comrat, avem nouă copii, șapte băieți și două fete. Cel mai mare are 14 ani, cel mai mic are trei săptămâni. Am venit aici la invitația primăriei. Organizația Crucea Roșie le va oferi copiilor noștri mai multe lucruri. Suntem foarte recunoscători”, a spus Iuri Radoglo.

„Familia noastră este formată din șase persoane, tata, mama, trei fete și un băiat. În prezent, o familie numeroasă are nevoie de orice. Suntem părinți, muncim amândoi, încercăm să ne susținem copiii. Ajutorul este un pas mare nu numai în ceea ce privește sprijinul familiilor numeroase și cu venituri mici, ci și în ceea ce privește unitatea diferitelor popoare și naționalități, un lucru mai actual ca oricând”, a specificat Parascovia Homenco.

Autoritățile din Comrat colaborează de mulți ani cu aceste organizații pentru a oferi asistență oamenilor nevoiași.

„De cinci sau mai mulți ani, ei sunt alături de Primăria Comrat. Am avut și ajutoare pentru refugiații din Ucraina, acum și pentru cei care trăiesc în municipiul Comrat, cu mulți copii, cu nouă, opt sau cinci copii. Acum au primit haine pentru copii, pentru timpul de iarnă, pentru că în ziua de azi viața nu e așa de ușoară”, a menționat primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov.

„Activăm în regiune pentru a ajuta persoanele vulnerabile. O mare parte din ajutoare sunt îndreptate către persoanele refugiate. Ajutorul este oferit cu sprijinul financiar al Semilunii din Turcia”, a explicat directoarea executivă a Crucii Roșii, Diana Lungu.

„Asistența oferită de Semiluna Roșie din Turcia este foarte importantă pentru familiile numeroase găgăuze. O astfel de asistență este oferită deja de trei ani. Este foarte plăcut să văd fețele fericite ale copiilor, sper că acest ajutor în continuare va fie acordat celor nevoiași”, a spus consulul general al Turciei la Comrat, Adnan Hayal.

Potrivit Direcției sociale din Comrat, în prezent, în municipiu locuiesc 57 de familii numeroase.

Citește mai mult