Eurovision

Eurovision Song Contest 2024 // Rezultatele tragerii la sorți: Republica Moldova va evolua în prima semifinală

Republica Moldova va fi ultima care va evolua pe scena Eurovision în prima semifinală. Tragerea la sorți a avut loc la Malmö, alături de o ceremonie prin care însemnele orașului gazdă au trecut de la gazdele anterioare, Liverpool, prietenilor noștri suedezi. Cine ne va reprezenta țara vom afla pe 17 februarie.

livenationinternational.com
Sursa: livenationinternational.com

Astfel, în prima parte a show-ului vor evolua Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia, Lituania, Croația și Irlanda. În partea a doua vor urca pe scenă Slovenia, Islanda, Finlanda, Portugalia, Luxemburg, Australia, Azerbaidjan și Republica Moldova.

Eurovision Moldova/Facebook
Sursa: Eurovision Moldova/Facebook

A doua semifinală va avea loc pe 9 mai și vom urmări prestațiile altor 16 țări.

În cadrul procedurii de tragere la sorți, a fost determinat numărul semifinalei în care țările din grupul Big Five și Suedia, țara gazdă, vor avea drept de vot. Telespectatorii din Germania, Suedia și Marea Britanie vor vota în prima semifinală. Franța, Italia și Spania au obținut drept de vot în semifinala a doua.

Menționăm că Eurovision 2024 va avea loc în orașul Malmö din Suedia, țara al cărei reprezentant a câștigat ediția din 2023 a concursului.

Republica Moldova participă la „Eurovision” din anul 2005. În acel an, țara noastră, reprezentată de formația „Zdob și Zdub”, s-a plasat pe locul șase. Trupa „SunStroke Project” a obținut în 2017 cel mai bun rezultat, ocupând locul trei la acest concurs.

Pentru a reprezenta țara și în acest an la concurs, Compania „Teleradio-Moldova” organizează Finala Națională pe 17 februarie. Câștigătorul va fi desemnat din 11 concurenți, selectați în urma desfășurării mai multor etape.

Citește mai mult