Social

O casă din Bălășești, mistuită de flăcări. Un bărbat a fost dus la spital cu arsuri

Un bărbat de 79 de ani a fost dus la spital cu arsuri de gradul I, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări, în localitatea Bălășești, raionul Sângerei. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul a izbucnit din cauza deflagrației unei butelii de gaz propan-butan.

IGSU
Sursa: IGSU

Potrivit unui comunicat emis astăzi de IGSU, incendiul s-a produs în după-amiaza zilei de 3 februarie.

„La fața locului au fost îndreptate trei echipe de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că, în urma exploziei, focul a cuprins două camere, dar și acoperișul casei cu suprafața totală de 100 m2. În urma incidentului, proprietarul, un bărbat în vârstă de 79 de ani, are arsuri de gradul I în regiunea feței și membrelor superioare, fiind ulterior preluat la spitalul raional, în stare stabilă”, se arată în comunicatul IGSU.

Cauza și circumstanțele producerii incidentului urmează să fie stabilite.

În acest context, Inspectorul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii despre riscul exploatării buteliilor de gaz. Specialiștii îndeamnă oamenii să evite utilizarea și încărcarea buteliilor.

„În cazul în care persoanele optează pentru folosirea acestora, este indicată poziționarea buteliilor în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de cinci metri de la intrarea în locuință. Mai mult, buteliile de rezervă trebuie să fie păstrate doar în aer liber, departe de încăperi. Totodată, se interzice utilizarea buteliilor și furtunurilor defecte”, precizează IGSU.

În plin sezon de încălzire a locuințelor, în vederea evitării situațiilor de risc, salvatorii recomandă cetățenilor să verifice minuțios toate instalațiile ce funcționează pe bază de gaze naturale, iar în caz de defecțiuni să solicite ajutorul specialiștilor în domeniu.

Citește mai mult