Sport

"Tricolorii" și-au aflat adversarii din noua ediție a Ligii Națiunilor

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova și-a aflat adversarii din următoarea ediție a Ligii Națiunilor! La tragerea la sorți de la Paris, reprezentativa țării noastre a fost repartizată în grupa 2 a Ligii D, împreună cu echipele naționale ale Maltei și Andorrei.

uefa.com
Sursa: uefa.com

Din cealaltă grupă fac parte perdanta barajului dintre Lituania sau Gibraltar, Lichtensteinul și San Marino. Grupele din Liga D sunt compuse din câte trei echipe. Meciurile din faza grupelor se vor disputa între lunile septembrie și noiembrie a anului curent, iar fiecare echipă din Liga D va disputa câte două meciuri pe teren propriu și în deplasare.

Câștigătoarele grupelor vor promova în Liga C, eșalon valoric din care fac e parte în prezent și echipa națională a României. În aceeași ordine de idei, "tricolorii" de peste Prut și-au aflat adversarii din noua ediție a Ligii Națiunilor. România a fost repartizată în grupa a doua a ligii C, alături de Kosovo, Cipru și câștigătoarea barajului de promovare/retrogradare dintre Lituania și Gibraltar.

Ediția 2024-2025 a Ligii Națiunilor va conta și pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026. Cele mai bine clasate 4 echipe în Liga Națiunilor, exceptându-le pe cele ce vor încheia pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locurile secunde în grupele din calificări.

Cele 4 meciuri ale reprezentativei țării noastre cu Malta și Andorra, în deplasare și acasă, vor fi transmise în direct și în exclusivitate de postul national de televiziune Moldova 1.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult