Politic

Ambasadoarea SUA la București: „Am văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza guvernul de la Chișinău. România a demonstrat o conducere excelentă în sprijinirea Moldovei”

Ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, spune într-un interviu că a văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza guvernul Republicii Moldova, iar dezinformarea rămâne o preocupare majoră, însă laudă România pentru că „a demonstrat o conducere excelentă în sprijinirea Moldovei în aspirațiile sale europene”, potrivit news.ro.

„Mai întâi de toate, permite-mi să spun că România a demonstrat o conducere excelentă în sprijinirea Moldovei în aspirațiile sale europene”, a spus Kathleen Kavalec, într-un interviu difuzat vineri de Digi24, atunci când a fost întrebată cât de bine reușesc România și Uniunea Europeană să ajute Republica Moldova să nu alunece spre Rusia.

„Dezinformarea este o preocupare majoră. Și am văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza guvernul Republicii Moldova. De aceea suntem foarte prezenți și acolo, alături de România și alți parteneri, în oferirea de sprijin, de exemplu, pentru nevoile lor energetice”, a menționat ambasadoarea Statelor Unite.

Kathleen Kavalec a precizat că a fost recent în Republica Moldova cu o misiune comercială, pentru a încerca să încurajeze investiții suplimentare în Republica Moldova.

Statele Unite au oferit peste 300 de milioane de dolari ca asistență Republicii Moldova. „Și intenționăm să oferim și mai mult”, a anunțat Kavalec. „Încercăm să-i ajutăm în combaterea dezinformării, ajutându-i să facă față provocărilor cu care se confruntă”, a spus Kavalec. „Și știu că România face același lucru”, a adăugat ea. „Și am auzit apreciere, când am fost acolo, pentru tot ceea ce faceți, pentru sprijinul venit din partea Occidentului”, a mărturisit șefa misiunii diplomatice americane.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult