Sport

„Tricolorii” vor să progreseze în Liga Națiunilor

Jucătorii echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova nu percep un alt obiectiv decât calificarea în Liga C a Ligii Națiunilor. Tricolorii doresc să câștige grupa a doua din Liga D în care au fost repartizați alături de Andorra și Malta.

fmf.md
Sursa: fmf.md

„Dacă urmărim ultimele rezultate, nu am avut cele mai bune rezultate cu echipele mai mici, dar eu cred că noi am ridicat puțin nivelul și așteptările oamenilor și trebuie să ne asumăm. Trebuie să obținem patru victorii din patru. Locul întâi cred că obiectivul trebuie să fie. Trebuie să obținem patru victorii din patru. Așa văd eu.” afirmă căpitanul naționalei R. Moldova, Vadim Rață.

„Ne presează rezultatele anterioare. Noi am ridicat nivelul ca echipă, ca unitate. Și când spun unitate mă refer nu doar la jucători și staff, mă refer la absolut toată națiunea. S-a simțit cu ne-am adunat împreună la campania anterioară. A fost foarte greu ce am obținut, dar va fi și mai greu să continuăm la fel. Va fi greu, dar indiferent. Trebuie să câștigăm grupa și să ne calificăm.” spune atacantul Vitalie Damașcan.

„Noi am ridicat ștacheta prea sus și nu vom putea să dăm cu piciorul în munca noastră și nu contează dacă voi fi eu la națională sau altcineva. S-a ridicat per general ștacheta și oricare vine la națională nu are voie să cadă sub nivelul ăla. Lumea nu ne va înțelege.” declară portarul Dorian Răilean.

Moldova a întâlnit de câte opt ori pe Malta și Andorra. Cu Andorra, naționala noastră s-a întâlnit și în precedenta ediție a Ligii Națiunilor: 0-0 în deplasare și victorie la Chișinău cu 2-1. Cu reprezentativa Maltei, tricolorii nu au mai jucat din 2016, atunci când a remizat într-un amical, scor 0-0, iar anterior s-a impus cu 3-2 în deplasare și a remizat pe teren propriu, scor 1-1, în preliminariile Campionatului European din 2008. Acum, lotul Maltei este cotat la aproximativ 13 milioane de euro, iar vedeta echipei este Teddy Teuma care valorează 7 milioane de euro și este legitimat la Stade Reims în Ligue 1.

„Avem și noi în schimb vedetele noastre. Avem și noi jucători care joacă prin campionatul Olandei, ca Nicolaescu, Oleg Reabciuk. Avem și noi jucători de calitate. Sunt și băieți în creștere și văd că joacă la echipele de club. Trebuie să ne prezentăm în formă bună la meciurile pe care le avem și sper să nu avem probleme. Nu ar trebui dacă vom juca cum am jucat în ultimele partide.” spune Vadim Rață.

Moldova va juca primele două partide din sezonul 2024/25 al Ligii Națiunilor pe teren propriu.

„Era perfect să le jucăm pe toate acasă. Era perfect pentru că publicul nostru e altceva, mai ales în ultimul an. Indiferent unde jucăm e clar că acasă ne simțim mai bine, dar programul nu este o problemă pentru noi. Suntem profesioniști. Ne adaptăm la orice condiții. Indiferent unde jucăm, când jucăm trebuie să o facem bine și să scoatem rezultate bune.” afirmă Damașcan.

Moldova va debuta pe teren propriu în grupa a doua din Liga D a Ligii Națiunilor pe 7 septembrie atunci când va întâlni Malta. Pe 10 octombrie se va confrunta la Chișinău cu Andorra, iar trei zile mai târziu va juca în deplasare cu Malta. În ultima etapă, pe 16 noiembrie tricolorii vor întâlni Andorra în deplasare. Toate partidele naționalei Republicii Moldova din Liga Națiunilor vor fi transmise în direct și în exclusivitate de postul public de televiziune, Moldova 1.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult