Social

FOTO // Fragmente de dronă de tip „Shahed", depistate în raionul Vulcănești. Precizările Poliției de Frontieră

Fragmente de dronă de tip „Shahed" au fost depistate în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, informează Poliția de Frontieră. În regiune a fost restricționat accesul. Oamenii legii menționează că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, fiind luate toate măsurile de rigoare pentru menținerea siguranței publice.

Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică”, informează IGPF.

Poliția de Frontieră face referire informațiile prezentate de autoritățile ucrainene, potrivit cărora un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Ismail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova.

Se presupune că resturile ar putea să provină de la una din dronele lansate de Rusia și doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean. Precizăm că de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe teritoriul țării noastre au fost depistate de mai multe ori fragmente de drone sau rachete. Pe marginea acestor cazuri au fost deschise dosare penale.

Cetățenii sunt îndemnați să-și păstreze calmul și să se informeze doar din surse oficiale.

Citește mai mult