Politic

Maia Sandu, după resturile de drone găsite în sudul țării: „Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent”

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei lovește din nou aproape de Republica Moldova, a declarat președinta Maia Sandu, după descoperirea de astăzi a unor resturi de dronă în sudul țării. Șefa statului susține că acest lucru ne reamintește de realitățile sumbre cu care ne confruntăm.

„Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a scris Maia Sandu pe platforma X.

Prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, de asemenea, au condamnat atacurile recente și nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei. Șeful Executivului a precizat că în prezent nu există riscuri pentru localitățile din zona frontierei de stat, iar investigația este în derulare.

Amintim că fragmente de dronă de tip „Shahed" au fost depistate în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești. Acestea ar putea să provină de la una din dronele lansate de Rusia și doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean, sugerează Poliția de Frontieră.

În regiune a fost restricționat accesul.

Citește mai mult