Social

ASP deschide două locații noi pentru susținerea probei practice a examenului auto

Veste bună pentru cei care vor să obțină un permis de conducere auto. În municipiul Chișinău vor fi deschise două locații noi din care vor porni examinările. Una va fi amplasată în sectorul Sculeni, strada Calea Ieșilor, iar alta în sectorul Rîșcani, strada Academician Sergiu Rădăuțanu. Un anunț în acest sens a fost făcut de directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Mircea Eșanu a mai anunțat că Agenția Servicii Publice (ASP) a procurat 12 mașini noi pentru proba practică. Potrivit directorului ASP, „investițiile în parcul auto se ridică la 14 milioane de lei”. Totodată, acesta a informat că au fost operate mai multe schimbări la actele normative care vizează comisiile de examinare a contestațiilor.

„Pentru prima dată vom avea în aceste comisii reprezentanți ai școlilor auto și mediului academic. De astăzi, participanții la examinare vor putea depune în mod extrem de facil contestațiile, această procedură este online”, a declarat Mircea Eșanu.

În context, directorul adjunct al ASP a anunțat că termenul de depunere a contestațiilor va fi extins până la 30 de zile, față de trei zile cât este în prezent.

„Cel care depune contestarea va trebui să descarce imaginea video, să vadă dacă merită să depună contestația. Acest proces de descărcare, vizualizare și analiză durează. Acum persoanele care consideră că au fost evaluate incorect vor putea să se consulte inclusiv cu profesioniști din domeniu dacă merită să depună contestare”, a precizat Iurie Cristea.

Totodată, șeful departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto, Iacov Zavtur, a precizat că au fost procurate șase motociclete pentru subcategoria A, 12 automobile pentru categoria B, dintre care nouă pentru cutia mecanică și trei cu cutie automată. Zece automobile vor fi distribuite în municipiile Comrat, Cahul, Bălți, Orhei, Ungheni, Edineț și Căușeni.

Citește mai mult