Sport

Show și dramatism la Super Bowl

Show de zile mari la Super Bowl, cel mai important meci al anului în fotbalul american. Celebrul rapper Usher a încins atmosfera la pauza meciului dintre Kansas City Chiefs și San Francisco Forty-Niners, jucat pe „Allegiant Stadium” din Las Vegas. Meciul în sine a fost unul dramatic și a fost câștigat de Chiefs în overtime.

euronews.com
Sursa: euronews.com

San Francisco Forty-Niners au început tare partida și la pauză conduceau cu 10:3. Kansas City Chiefs au dominat, însă, al treilea sfert în mod clar și au răsturnat scorul, ajungând în avantaj cu 13:10. La rândul lor Forty-Niners au jucat mai bine în al patrulea sfert și au fost aproape de victorie, însă, cu 6 secunde până la sfârșitul timpului regulamentar, Chiefs au profitat de o transformare, realizată de Harrison Butker, și au egalat la 19. S-a ajuns în over-time, unde gruparea din San Francisco a revenit în avantaj, după transformarea lui Jake Moody. Chiefs au dat lovitura de grație, însă, prin Mecole Hardman, care a marcat un touch-down și Kansas City Chiefs s-au impus cu 25:22.

"Un meci deosebit pentru noi. Am demonstrat mentalitate de campioni. Chiar și atunci când jucăm prost, noi continuăm să luptăm. Lumea va lăuda atacul nostru, pentru ceea ce a realizat pe final, dar adevărul este că defensiva a fost cea care ne-a ținut în joc, ne-a păstrat șansele în momentele extrem de dificile." a afirmat după meci jucătorul lui Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes.

Jucătorul echipei Kansas City Chiefs, Travis Kelce, a sărbătorit pe teren împreună cu iubita sa, celebra cântăreață Taylor Swift. Cei doi au etalat tandrețe și chiar s-au sărutat în fața camerelor de luat vederi.

La Kansas City, suporterii campioanei au declanșat fiesta imediat după fluierul final.

Kansas City Chiefs au câștigat pentru a patra oară Super Bowl-ul. Anterior, ei au mai fost campioni în 1969, 2019 și 2022.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult