Social

Doi candidați sunt admiși în concursul pentru șefia Curții de Conturi

Două persoane au fost admise la proba interviului în cadrul concursului pentru selectarea candidaților la funcția de președinte al Curții de Conturi. Este vorba despre Tatiana Șevciuc și Marin Gospodarenco, dosarele cărora au fost examinate și acceptate de către Comisia parlamentară de control al finanțelor publice.

Trei persoane au depus dosarele la concurs, unul dintre dosare fiind incomplet. Respectiv, doi candidați au fost admiși la proba interviului. Atât Marin Gospodarenco, cât și Tatiana Șevciuc au experiență în domeniul de finanțe publice.

Anterior, aceștia au activat în cadrul Curții de Conturi. Marin Gospodarenco a fost șef de direcție, iar Tatiana Șevciuc a fost numită de Parlament, în 2022, în funcția de membră a Curții de Conturi.

Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi propus Parlamentului spre numire în funcția de președinte al Curții de Conturi.

Potrivit legislației, președintele Curții de Conturi se numește de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorității deputaților aleși.

Noul președinte îl va succeda în funcție pe Marian Lupu.

Citește mai mult