Sport

Academia Bălți, mai aproape de top

Luptă încinsă pentru șefia clasamentului campionatului național de baschet feminin. Formația Academia Bălți a obținut o nouă victorie și s-a apropiat la un punct de lider, nimeni alta decât echipa Academiei de Studii Economice din Moldova. În etapa a 6-a bălțencele au învins formația Gloria Chișinău cu scorul de 72:55.

Deși a început mai bine meciul disputat la "Chișinău Arena", echipa din capitală nu a ținut prea mult timp pasul cu gruparea adversă. Cea mai eficientă jucătoare a Academiei a fost Valeria Crâșmari, cu 19 puncte înscrisee. Olga Țugui și Victoria Moraru au acumulat și ele câte 15 puncte în contul personal.

"La început am avut un pic de emoții, pentru că nu am jucat demult, nu au fost meciuri programate. Dar am avut speranțe. Tindem spre mai bine." a spus după meci jucătoarea echipei Academia Bălți, Valeria Crîșmari.

"În această ediție de campionat demonstrăm că suntem la un alt nivel. Baschetul moldovenesc progresează, iar echipa noastră crește și ea. MUSCA Putem juca mai bine. Mereu trebuie să tindem spre rezultate mai bune. Am câștigat astăzi, dar ne vom antrena și mai mult pentru a obține victorii și mai mari." a adăugat o altă jucătoarea a Academiei, Anastasia Fedun.

Într-un alt meci al acestei etape, Piranha Chișinău s-a impus în fața echipei ABR Căușeni, scor 66:58. Lider all clasamentului este în continuare ecnipa ASEM-ului, cu 12 puncte acumulate, aceasta fiind urmată de Academia Bălți, cu 11 puncte la activ, și UTM Chișinău, cu 8.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult