Regional

Tragedie la Boldurești, unde un minor a fost lovit mortal pe șosea. Mama băiatului spune că nimeni din rudele primarului nu a încercat să ia legătura cu ea

Tragedie fără margini în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni, acolo unde acum două zile, a fost lovit mortal un copil de 14 ani, iar șoferul a fugit de la fața locului. Inspectoratul General al Poliției anunță că l-a reținut în dimineața zilei pe șoferul, care s-a dovedit a fi chiar primarul localității. Acesta ar fi încercat să ducă în eroare polițiștii pentru a scăpa de pedeapsă. Localnicii sunt șocați de cele întâmplate și spun că ambele familii sunt distruse.

Tragicul accident a avut loc în seara zilei de duminică, 19 februarie. Potrivit Poliției, primarul localității Nicanor Ciochină, care se afla la volan și, care anterior a fost și șef al Inspectoratului de Poliție Nisporeni, a fugit de la fața locului. Mai mult de atât, a încercat să se eschiveze de la pedeapsă și să-i ducă în eroare pe oamenii legii, fiind ajutat și de un complice, un medic stomatolog.

Primarul a montat numerele de înmatriculare ale automobilului de serviciu cu care a provocat accidentul pe o altă mașină de marcă identică. Ulterior, a înscenat chiar și un alt accident rutier, în încercarea de a ascunde toate urmele. Totuși, în această dimineață, oamenii legii au reușit să-l rețină.

Doina Ivanov, reporteră, Moldova1: „Tragedia s-a produs în acest loc, la ieșirea din Boldurești. Potrivit localnicilor, minorul se afla prin regiune cu mai mulți prieteni. După ce a fost spulberat de șofer, copilul a fost lăsat să zacă într-o baltă de sânge, iar urmele pot fi observate și astăzi. Șocați de cele întâmplate, oamenii au aprins lumânări și au adus jucării la locul tragediei”.

Unul dintre prietenii băiatului care a murit în accident ne-a povestit că în seara în care s-a produs tragedia, se aflau împreună și se întorceau spre casă, după ce s-au plimbat prin localitate. Mergeau pe trotuar, iar la un moment dat, mașina l-a lovit în plin pe copilul de 14 ani și a mers mai departe. Impactul a fost atât de puternic, încât acesta ar fi fost aruncat la zeci de metri.

„Eu am încercat să-i acord un ajutor, am sunat-o imediat și pe mama lui. Au trecut ulterior alte două mașini pe acolo, dar nimeni nu s-a oprit să ca să acorde vreun ajutor. Eu am stat cu el acolo, a venit și fratele meu, apoi au venit toți și sora lui, am sunat la 112 de pe trei telefoane, iar ambulanța a venit foarte greu, cam peste o oră și 20 de minute”

Mama copilului spulberat de mașină este distrusă de durere și spune că soția primarului i-a fost chiar și învățătoare băiatului. Femeia mai povestește că în cele două zile, nimeni din rudele primarului nu a încercat să ia legătura cu ei pentru a-i ajuta.

„Nu știu nimic, au fost și s-au plimbat și m-a sunat prietenul lui care era cu dânsul și mi-a spus: sună la salvare că l-a lovit o mașină pe Mihai și-i curge sânge din urechi, și din gură, și din nas. Am sunat la salvare, salvarea a venit foarte greu, când au ajuns mi-au spus că nu mai pot face nimic, că el e decedat. Mai mult nu știu nimic, când am venit la fața locului, nu mi-au dat voie nici să mă aproprii de el, l-am văzut numai cum stătea cu capul pe pietre și tot numai sânge”, povestește mama băiatului decedat.

Între timp, oamenii din localitate sunt și ei șocați de cele întâmplate și spun că este o tragedie pentru ambele familii.

VOX: „Este dureros pentru tot satul și pentru băiețel, și pentru vinovat. Ne pare foarte rău, tot satul suntem stresați, este o tragedie pentru ambele familii”.

„Familia victimei nu o cunosc atât de bine, dar primarul este o persoană respectată la noi în sat. Desigur că este șocant”.

„Prima dată trebuia să-i ofere primul ajutor, e copil, are și el copii”

Ministrul de Interne, Adrian Efros, a refuzat să ofere mai multe detalii despre tragicul accident și a precizat că poliția a deschis o cauză penală pentru a investiga toate circumstanțele.

„A încercat să ducă în eroare poliția prin diferite metode, a schimbat plăcuțele de înmatriculare la alt mijloc de transport de același model, dar poliția a reușit să identifice mijlocul de transport, să identifice persoana, este reținută. Este primarul localității din Nisporeni și a activat în organele de interne”, a declarat ministrul Adrian Efros.

Dacă va fi găsit vinovat, primarul riscă până la șapte ani de pușcărie.

Citește mai mult