Social

Cea mai mare pictură modulară din Europa realizată de un artist plastic din R. Moldova: „Eu am visat această pictură”

Explozie de culoare, amalgam de forme și contraste se ascund în spatele celui mai mare tablou modular din Europa, pictat în Republica Moldova de artistul plastic Alexei Gurschii. Opera de artă este pictată pe pânză și este formată dintr-un puzzle din alte 60 de tablouri mai mici. În platoul emisiunii de la Bună Dimineața, discutăm despre lucrările și colecțiile sale care au cucerit vizitatori din mai multe țări ale lumii.

Lucrarea artistului plastic a fost realizată în șapte zile și reprezintă viziunea autorului asupra lumii în care trăim.

Eu am visat pictura aceasta și în șapte zile am făcut-o. Am numit-o „The World””, spune Alexei Gurschii.

Totodată este și autorul colecției de artă „Collision”, fiind vernisată prima dată la București, ulterior la Chișinău.

Expoziția „Collision” este de fapt debutul meu într-o nouă latitudine ca pictor. La această colecție au venit oamenii care trebuie, cei care pot să vadă lucrurile altfel.”, mai adaugă artistul plastic.

Pictorul vine cu o inovație absolută și pentru femeile din Republica Moldova. Acesta a creat colecția „Moldovencele”, în care se regăsesc mai multe femei din țara noastră în tablourile sale.

Colecția Moldovencele este o istorie aparte. Lucrările sunt diferite de ceea ce am făcut până acuma. Încerc să explorez stilul lui Caravaggio, ceea ce mi-a schimbat atitudinea față de chipul pe care îl pictez.”

Tabloul modular „The World” a apărut pentru prima oară într-un studio din New York. Actualmente, urmează să fie acreditat de Guinness Book, ca cea mai mare pictură modulară din lume.

Ana Stegarescu

Ana Stegarescu

Autor

Citește mai mult