Social

Magistrații au decis: Primarul din Boldurești, care a accidentat mortal un minor, a fost plasat în arest pentru 30 de zile

Primarul satului Boldurești din raionul Nisporeni, cel care a accidentat mortal un copil de 14 ani și a fugit de la fața locului își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Măsura a fost aplicată la solicitarea procurorilor de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Primarul învinuit de tragicul accident a refuzat să fie escortat în sala de judecată invocând motive de sănătate. Avocatul funcționarului spune că încă nu a reușit să discute cu Nicanor Ciochină, deoarece acesta se simte rău și este în stare de șoc. Apărătorul are și o versiune proprie asupra a ceea ce s-a întâmplat în data de 19 februarie. El susține că imaginile publicate de poliție, în care Ciochină, ajutat de un complice, este surprins în timp ce schimbă plăcuțele de înmatriculare ale mașinii implicate în accident și le pune la un alt automobil pentru a ascunde probele, ar putea fi trucate.

Eu pledez pentru nevinovăția acestuia pentru că, la moment, nu am văzut nicio probă care să demonstreze că el ar fi fost implicat în producerea acestui accident. Eu nu știu care este originea acestor pretinse probe și dacă nu au fost distorsionate acele imagini. Dar dacă asemenea imagini sunt divulgate din dosarul penal, atunci se relevă că cineva comite o infracțiune deoarece divulgă date ale urmăririi penale”, a declarat avocatul Dumitru Buliga.

Potrivit procurorului de caz, inculpatul nu-și recunoaște vina și refuză să facă alte declarații. Totodată, oamenii legii investighează circumstanțele în care s-a produs tragedia și fac totul pentru a identifica și alți complici ai primarului. De asemenea, anchetatorii urmează să stabilească dacă Nicanor Ciochină era în stare de ebrietate în momentul în care a lovit copilul de 14 ani.

Vom putea demonstra, dacă vor fi făcute măsurile corespunzătoare și dacă vor fi persoanele care vor confirma. În cazul dat, nu e nevoie de demonstrat anume gradul de alcoolemie, e suficient să fie persoanele care să confirme că a servit alcool. A refuzat să depună declarații persoana, învinuirea adusă nu o recunoaște, refuzul l-a motivat prin faptul că se simte rău”, a menționat procurorul Dumitru Barbaroș.

Amintim că tragicul accident a avut loc în seara zilei de 19 februarie. Potrivit poliției, primarul localității Boldurești, Nicanor Ciochină, ar fi lovit mortal un copil de 14 ani din același sat și a fugit de la locul accidentului. Mai mult de atât, el a încercat să se eschiveze de la pedeapsă și să-i ducă în eroare pe oamenii legii, fiind ajutat de un complice, un medic stomatolog.

Astfel, a doua zi după accident, Ciochină nu s-a prezentat la locul de muncă și nici acasă nu a fost de găsit. În tot acest timp, se presupune că învinuitul a încercat să șteargă toate urmele.

Poliția a făcut publice mai multe imagini în care primarul este surprins cum montează numerele de înmatriculare ale automobilului de serviciu cu care a provocat accidentul pe o altă mașină de marcă identică. Ulterior, a înscenat chiar și un alt accident rutier. Tot astăzi, procurorii au anunțat că stomatologul va fi cercetat în libertate. Dacă i se va demonstra vinovăția, primarul comunei Boldurești, Nicanor Ciochină, riscă până la 9 ani de închisoare.

Citește mai mult