Social

APOTA condamnă declarațiile ministrului Spînu privind sancționarea transportatorilor

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto condamnă declarațiile ministrului Transporturilor, Andrei Spînu, cu privire la sancționarea transportatorilor care participă la protestele planificate pentru sfârșitul lunii februarie. Totodată, reprezentanții APOTA au menționat, într-o declarație, că este dreptul lor constituțional să protesteze, evidențiind necesitatea dialogului și a respectului reciproc între autorități și cetățeni într-un stat de drept.

Amintim că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a precizat că transportatorii ar putea fi pedepsiți dacă nu vor asigura prestarea serviciilor de transportare a călătorilor pe rutele regulate internaionale.

El a îndemnat transportatorii să-și continue activitatea transparent. Afirmațiile ministrului au fost făcute în condițiile în care Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că în perioada 27-29 februarie curent vor fi sistate rutele regulate raionale și interraionale, în semn de protest.

Transportatorii sunt nemulțumiți de prevederile noului Cod Rutier. Ultima acțiune de protest a transportatorilor auto a avut loc săptămâna trecută, când aceștia au manifestat în centrul capitalei, nemulțumiți de prevederile Codului Transporturilor Rutiere.

Precizăm că inițiativa legislativă de modificare a Codului a fost votată de Parlament pe 22 decembrie 2023 și va intra în vigoare la 1 martie. Aceasta prevede că intervalul de circulație a rutelor interurbane va fi modificat de la 30 la 15 minute, iar administrația locală va putea stabili graficul de circulație.

Citește mai mult