Politic

Maia Sandu, întrevedere cu Nicolae-Ionel Ciucă. Cooperarea moldo-română, pe agenda discuției

Republica Moldova contează pe expertiza și contribuția României în procesul de integrare europeană. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu în cadrul întrevederii cu președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, care se află într-o vizită la Chișinău. În cadrul dialogului, oficialii au discutat despre cooperarea moldo-română din diverse domenii de interes strategic: energie, infrastructură și economie.

L-am salutat la Chișinău pe Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, cu care am discutat despre cooperarea excelentă dintre Chișinău și București. Am abordat teme din domenii de interes strategic - energie, infrastructură, cooperare economică, dar și aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. România este cel mai important partener politic și economic al Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat și importanța continuării proiectelor de interconectare energetică, inclusiv prin linia electrică aeriană Suceava-Bălți, care vor spori independența energetică a țării noastre.

„Am vorbit și despre proiectele de modernizare și construire a mai multor poduri peste râul Prut. Acești pași vor contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, vor intensifica cooperarea economică dintre cele două maluri și ne vor apropia și mai mult de România și UE”, a conchis președintele.

Totodată, Maia Sandu i-a mulțumit oficialului pentru ajutorul necondiționat al României oferit țării noastre de-a lungul timpului.

Amintim că Nicolae-Ionel Ciucă efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 1-2 martie. Președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, este însoțit de către eurodeputații Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan, precum și de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

Citește mai mult