Eurovision

În premieră, țările din grupul Big Five vor evolua live în semifinalele Eurovision

În premieră, țările din grupul Big Five, adică Germania, Franța, Spania, Marea Britanie, Italia, vor evolua live în semifinalele Concursului Internațional de Muzică Eurovision ediția 2024, iar timpul destinat votării în finală va fi prelungit. În anii precedenți, se difuza doar un fragment din repetiția generală.

eurovision.tv
Sursa: eurovision.tv

În semifinale, cele cinci țări și Suedia vor cânta în aceeași semifinală în care au obținut drept de vot, în urma extragerii care a avut loc în luna ianuarie curent:

Prima semifinală:

Germania

Suedia

Marea Britanie

A doua semifinală:

Franța

Italia

Spania

Prestațiile live ale țărilor din Big Five și Suedia vor fi incluse între prestațiile țărilor concurente în semifinala respectivă.

De asemenea, în finala de pe 11 mai, votarea se va deschide chiar înainte de interpretarea primului concurent. Telespectatorii de acasă vor putea vota pe măsură ce cântecele sunt interpretate, în loc să aștepte până ce vor evolua toți concurenții. În plus, fanii Eurovision din țările neparticipante vor avea aproape 24 de ore la dispoziție pentru a-și vota melodiile preferate înainte de începerea fiecărui show live. Votul online va fi deschis pentru Restul Lumii imediat după ce a doua repetiție generală pentru fiecare semifinală și pentru marea finală s-a încheiat în seara precedentă și va rămâne deschis până la începerea show-urilor live.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai. Tara noastră va fi reprezentată de interpreta Natalia Barbu cu piesa „In the middle”. Ea va urca pe scena de la Malmö în prima semifinală din 7 mai.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult