Eurovision

Eurovision 2023 Etapa Națională: 33 de piese selectate pentru audițiile live

În cadrul Selecției Naționale Eurovision Song Contest 2023 au fost înregistrate 60 de dosare, dintre care au fost selectate 33 de piese, care urmează să fie jurizate în etapa audițiilor live.

IP Compania „Teleradio Moldova” a închis etapa de depunere a dosarelor pentru participarea în cadrul selecției naționale „Eurovision Song Contest” pe data de 16 ianuarie 2023, la ora 17:00. Comitetul de Organizare a Selecției Naționale a admis în etapa următoare doar participanții ai căror dosare întrunesc condițiile stabilite în Regulamentul cu privire la desfășurarea selecției naționale.

În Etapa Audițiilor live vor concura următoarele 33 de piese și următorii 32 de participanți:

Formația Vele - „Jocul neamului moldovenesc”

Corina Ivanov - „When Love’s Real”

NÖRDIKA - „Skueeze Paradise”

Nihilist & Lisa Nicky - „Final Destination”

NÖRDIKA - „Damn and down”

Victor Gulick - „Let’s Dance”

Donia - „Red Zone”

Surorile Osoianu - „Bade, bădișor, bădiță”

OL - „Why You Play It Cool”

Adelina Iordachi - „Deja Vu”

Nikko T. - „Destiny”

Y-Limit - „Live in Harmony”

Crista - „Pădure verde pădure”

Sunstroke Project - „Yummy Mommy” NR 11 - „Adio”

VERA - „Vremea ta”

Massimo Sinceri - „In Questo Domani”

Sasha Bognibov - „My Favourite Schoolgirl”

Rise - „Don’t trumble”

Lisa Volk - „Scrisoare către țară”

ADA DEEA - „Mystic Rose”

COSMINA - „Indestructible”

Angel Kiss - „Now I Know”

Gesica Sîrbu - „I’m in love”

Aliona Moon - „Du-mă”

Tania Pitușcan - „Miorița”

Pasha Parfeni - „Soarele și luna”

Ricky Ardezianu - „Una rosa rossa”

Harmony Scuffle - „Favourite One”

Valeria Condrea - „We’re now different”

LOLA - „Temperatura”

Diana Elmas - „Miracle”

Nino - „It would be nice”

Piesele înscrise în Concurs pot fi audiate online, pe site-ul www.eurovision.md.

Etapa Audițiilor Live va fi organizată pe data de 28 ianuarie, la ora 14:00 în studioul mare al Televiziunii Publice. Audițiile vor fi transmise în direct la postul de televiziune Moldova 2 și pe site-ul acestuia, precum și pe www.eurovision.md.

Punctajul va fi acordat în proporție de 100% de către juriu. Componența echipei de jurizare va fi făcută publică doar în ziua etapei respective. Juriul va fi format dintr-un număr impar de membri (minim 3, maximum 5 membri) și va fi diferit de cel din Finala Națională.

La fel, pe 28 ianuarie, la ora 19:30, la postul de televiziune Moldova 1 va avea loc o ediție specială despre audițiile live cu participarea specialiștilor din domeniu și a membrilor juriului. În cadrul acestei ediții va fi anunțată lista finaliștilor. În conformitate cu prevederile Regulamentului, primii 10 concurenți, care vor acumula cel mai mare punctaj în audițiile live, vor concura în Finala Națională.

În acest an, cea de-a 67-a ediție a Eurovision se va desfășura în Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Câștigătoarea de anul trecut este reprezentanta Ucrainei, trupa Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Din cauza războiului declanșat de Rusia, Marea Britanie va organiza evenimentul în numele Ucrainei. Cele două semifinale vor fi transmise, în direct, în datele de 9 și 11 mai, iar Marea Finală va avea loc în data de 13 mai 2023.

Citește mai mult