Sport

"Tricolorii" au obținut prima victorie din acest an! Echipa națională a Republicii Moldova a învins fără probleme reprezentativa Insulelor Cayman

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a obținut prima victorie din acest an! "Tricolorii" au învins fără probleme una dintre cele mai slabe echipe naționale din lume, cea a Insulelor Cayman, cu scorul de 4-0.

După mai multe ocazii ratate în primul sfert oră al meciului, fotbaliștii moldoveni au deschis totuși scorul în minutul 28 prin Vitalie Damașcan. Atacantul a reluat din apropiere după ce portarul advers a respins balonnul în față după o lovitură de cap a lui Artur Crăciun. Damașcan a înscris în al doilea meci consecutiv pentru prima reprezentativă a Republicii Moldova.

Echipa antrenată de Sergiu Cleșcenco și-a dublat avantajul peste doar trei minute prin Artur Ioniță. Mijlocașul a marcat cu această ocazie al patrulea său gol la echipa națională.

Ai noștri au continuat asediul la poartă adversă și în repriza secundă. După pauză, "tricolorii" au majorat scorul prin Ion Nicolaescu. Golgheterul all-time al primei reprezentative a înscris din penalty și astfel a atins borna de 15 goluri la echipa națională.

Scorul putea căpăta proporții pe final, însă în minutul 79 Artur Crăciun a ratat o lovitură de pedeapsă de la 11 metri. Totuși, "tricolorii" au marcat golul patru la ultima fază a meciului prin Victor Bogaciuc.

Echipa națională a Republicii Moldova va disputa următoarele meciuri în luna iunie. Mai întâi, "tricolorii" vor juca amicalul Cipru în data de 8 iunie, iar peste trei zile cel cu Ucraina. Ambele partide vor avea loc pe stadionul Zimbru din Chișinău și vor fi transmise în direct la postul public de televiziune, Moldova 1.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult