Social

Descoperă alternativele sănătoase pentru carne: Sfaturile specialistului în nutriție

Dacă aveți în plan să renunțați la consumul de carne, este important să luați în considerare câteva alternative sănătoase și bogate în substanțe nutritive esențiale. Nutriționista Cristina Serbova vine cu mai multe recomandări în acest sens.

„Este foarte important să folosim alternative la carne, pește și produse lactate, optând pentru proteine de origine vegetală. Astfel, putem include fasolea, mazărea, năutul, lintea și soia în dieta noastră. În magazinele din țară, putem găsi diverse produse din soia, cum ar fi tofu-ul, care poate înlocui cașcavalul, sau brânza de soia, din care putem prepara diverse brânzeturi", explică Cristina Serbova.

Soia este un aliment bogat în proteine, având o cantitate similară cu cea a cărnii. Este gustoasă și se poate găsi sub diferite forme.

„Este unicul produs vegetal care conține toți cei 20 de aminoacizi esențiali și oferă 36 de grame de proteină la 100 de grame".

Combinația corectă a alimentelor vegetale poate asigura necesarul zilnic de proteine.

„Putem combina leguminoasele cu orice alt aliment, fie că sunt cereale, paste, legume sau chiar fructe. Proteinele vegetale se pot combina cu orice alt aliment".

Este important de menționat că unele persoane nu ar trebui să țină post alimentar, cum ar fi cele care suferă de boli ale sistemului digestiv, femeile însărcinate sau care alăptează, precum și cei cu diabet de tip 1 sau 2.

Așadar, alegeți cu atenție alimentele care vă fac bine, consumați sănătos și veți beneficia de energie pe tot parcursul zilei.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult