Regional

Alexei Iakimov, la 95 de primăveri, cel mai bătrân locuitor din Comrat

Cel mai bătrân locuitor al municipiului Comrat a împlinit 95 de ani. Alexei Iakimov este cunoscut în localitate drept un tăbăcar iscusit. Ajuns la această vârstă, bărbatul povestește că a dus un mod de viață sănătos, a crescut cinci copii, care, la rândul lor, i-au îmbogățit familia cu 12 nepoți și 17 strănepoți.

„Cum am trăit? Nu am consumat alcool, nu am fumat. Mereu m-am străduit să fiu om la locul meu și mi-am educat copiii să fie la fel”, susține Alexei Iakimov.

„Tatăl meu ne-a dat o educație potrivită. Era un om spiritual. Mergeam la biserică, dar ne rugam și acasă. A fost o perioadă când bisericile erau jefuite. Îmi amintesc că tata a adus acasă o icoană cu Maica Domnului. Când s-a redeschis biserica, nu-mi amintesc cu cine, dar au dus icoana înapoi”, susține fiul bărbatului, Mihail Iakimov.

„Îi dorim multă sănătate, să fie alături de noi cât mai mulți ani, să ne întâlnim cât mai des și să ajungem și noi la așa vârstă ca să fim optimiști”, a spus strănepoata Ecaterina Ghercioglo.

Alexei Iakimov a fost felicitat și de către administrația locală.

„95 de ani este o vârstă respectabilă și doresc să ajungem și noi la această vârstă”, a menționat viceprimarul Comratului, Stepan Kara.

În municipiul Comrat, în prezent, sunt aproximativ 50 de locuitori care au peste 90 de ani.

Citește mai mult